Tupakointi ja selkäkivut

Tupakointi lisää selkäkipujen riskiä erityisesti nuorilla, mutta myös vanhemmilla. Työterveyslaitoksen mukaan tupakointi voi heikentää selän kudosten ravitsemusta, supistaa selkärangan verisuonia ja vaikuttaa selän välilevyjen aineenvaihduntaa sääteleviin geeneihin. Pidemmällä aikavälillä voi selkään tulla jopa haitallisia muutoksia verisuoniin. Lisäksi veren tulehdustaso voi nousta tupakoinnin johdosta ja tätä kautta kipu voi olla kovempi. Lisäksi jos kovin nuorena aloittaa kessuttelun voi luusto heikentyä tämän seurauksena.

Tästä voidaan päätellä, että kannattaa lopettaa sauhuttelu, mikäli selkä on kipeä!

Lisää aiheesta:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20102998?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=1

Itsellä tulee nyt neljä vuotta tupakoinnin lopettamisesta. Hankala sanoa, onko lopettaminen vaikuttanut selkäkipuihin kuinka paljon, mutta ainakin se on vaikuttanut moneen muuhun asiaan ja yleiseen terveyteen. Selkä on kuitenkin tällä hetkellä paremmassa kunnossa kuin vuosiin, tähän kyllä varmasti suurin syy on säännöllinen kuntoilu ja sitä myötä vatsan/selän lihaskunnon parantuminen.  Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tupakanpolton lopettamista, kyllä siitä on paljon hyötyä myös muissa asioissa kuin selkäkivun vähentymisessä!

Apua lopettamiseen:

http://www.stumppi.fi/portal/etusivu

 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.